Nieuws

28/03/2017

Open dag op 17 april

Onze jaarlijkse Open dag en hengstenshow zal doorgaan op maandag 17 april 2017 vanaf 14 uur (tweede paasdag).
U bent van harte welkom!

Adres: Broekstraat 43, 5421 ZJ Gemert

Binnenkort meer info over onze hengsten op de site!


27/01/2014

Bram 1A bij de jonge hengsten

Op de Centrale Hengstenkeuring in Lunteren werd onze jonge hengst Bram van de Lieshof 1A geplaatst in de grote maat driejarige hensten. Op de pagina Hengsten vindt u verdere informatie en foto's van al onze hengsten.02/04/2013

Klaar voor het nieuwe dekseizoen

Voor 2013 hebben we nog de trekpaardhengst Hugo van de Vinkenbossen en de Haflinger hengst Wallenstein bijkomend beschikbaar zodat we met deze vijf hengsten klaar zijn om het nieuwe dekseizoen aan te vangen! Op de pagina Hengsten vindt u verdere informatie en foto's of klik hier om onze folder te downloaden.
We nodigen u graag van harte uit op onze Open Dag aanstaande zondag 7 april vanaf 14 uur.22/01/2013

Tomba reservekampioen op Hengstenkeuring

Op zaterdag 19 januari organiseerde de K.V.T.H. haar hengstenkeuring voor trekpaarden in Manege De Nieuwe Heuvel te Lunteren. Onze vierjarige hengst Tomba van de Kannelust werd er aan het einde van de dag bekroond tot Reserve Kampioen. Hij stond 1B in de grote maat en werd ingeschreven in het stamboek.
Bij de jonge hengsten stelden we de zwarte hengst Marius van de Coulhoeve (Bart van Wienenhof x Ultimo) voor. Hij eindigde 1A in de middenmaat driejarige hengsten. In de grote maat stond ook een zoon van Bart, deze Dowan van Vrilkhoven is zwartschimmel en behaalde eveneens de eerste plaats. Een schitterend resultaat voor onze hengst Bart van Wienenhof die zo zijn beide aangemelde zonen kreeg goedgekeurd!
Bart zelf zit nog in zijn goedkeuringstermijn (tem 2014) en moest zo niet voorgesteld worden. Onze voshengst Bram van de Ruiting werd eind november reeds goedgekeurd tijdens de hengstenkeuring van BelgiŽ.13/02/2012

Open dag op 15 april

Onze jaarlijkse Open dag en hengstenshow zal doorgaan op 15 april 2012 vanaf 14 uur.
U bent van harte welkom!

Adres: Broekstraat 43, 5421 ZJ Gemert


22/01/2012

Hengstenkeuring succesvol verlopen

De hengstenkeuring van de KVTH is zaterdag 21 januari succesvol verlopen. Bij de jonge hengsten stelden we ons eigen fokproduct Tomba van de Kannelust voor, een zwartschimmel zoon van Tom van 't Roetaart en Anja van de Kannelust. Hij werd 1B in de grote maat geplaatst. De tienjarige Baron van 't Zeegat werd 1A in de grote maat oudere hengsten en werd tevens "voor het leven" goedgekeurd!20/10/2011

Bart goedgekeurd op afstammelingen

Afgelopen maandag 17 oktober vond de afstammelingenkeuring van Bart van Wienenhof plaats. De jury's bevindingen waren positief en Bart verkreeg groen licht!06/10/2011

Cupido en Toska verkocht

Cupido van de Joseph-Hoeve is verkocht naar Duitsland. Samen met hem vertrokken ook enkele merries waaronder onze eigen Toska van de Kannelust, een vijfjarige dochter van Baron van het Zeegat.


20/06/2011

Cupido ter dekking in BelgiŽ

Onze bruine hengst Cupido van de Joseph-Hoeve is vertrokken naar BelgiŽ waar hij de rest van het dekseizoen zal doorbrengen. Onlangs werden we gecontacteerd door Dhr. Jacob Pelzer, zijn trekpaardhengst was gestorven en hij was zodoende op zoek naar vervanging. Zo is gisteren Cupido naar zijn tijdelijke nieuwe thuis vertrokken in Walhorn (nabij Eupen aan de Duitse grens).
» Klik hier voor meer info over Cupido


17/04/2011

Hengstenshow onder stralende zon

Zondag 17 april kon onze hengstenshow doorgaan onder een stralende zon, mooi meegenomen voor het publiek! Acht hengsten verschenen in de piste waaronder tevens een vos panterbonte Mini, de Haflinger Amarok en een Welsh Cob. Bij de trekpaarden verschenen Baron van 't Zeegat, Bart van Wienenhof, Hepper Midas, Cupido van de Joseph-Hoeve en Bram van de Ruiting individueel en als afsluiter samen in de baan. Van Bram werden ook twee jonge veulentjes getoond, zijn eerste nakomelingen!Klik hier voor alle foto's.


06/04/2011

Nieuwe website online

Van harte welkom op onze vernieuwde website. U vindt hier alle informatie over onze hengsten en fokkerij.


28/03/2011

Foto's

Voor onze folder en website kwam fotograaf Ton van der Weerden de hengsten Bram van de Ruiting en Hepper Midas op de gevoelige plaat vastleggen.

Klik hier om het resultaat te bekijken!
15/03/2011

Welkom Hepper Midas

Voor dekseizoen 2011 hebben we de Belgische hengst Hepper Midas ter dekking. De zesjarige Midas is een zoon van Guide van het Kruissewegje en Hepper Lotte (v. Carlo van den Hoorn). Zijn fokker en eigenaar is Mathieu Tilmans uit Maaseik.

Midas werd in 2010 nationaal reserve kampioen van BelgiŽ.
» klik hier voor meer info


02/02/2011

Hengstenkeuring Den Bosch

Tijdens de hengstenkeuring werd onze hengst Bart van Wienenhof reserve-kampioen. Hij werd in het verslag van de keuring, zowel in De Paardenkrant als het Orgaan van de KVTH, met lovende woorden besproken. Enkele citaten:
      "Hij toonde in de rubriek een magnifieke draf (...): ruim, krachtig, zwevend en met oprichting."
      "Hij bewaart zich goed. De beweging in stap is goed en de draf is spectaculair met veel oprichting."

De kampioenstitel was voor een andere zoon van Clarion van de Kannelust, de vierjarige Tim van de Wilgenhoeve. Onze felicitaties aan de eigenaars P. en G. de Voogd-v.d. Straten en R. Wintjes te Landhorst.